- i Aalborgs hyggelige gader

Shopping på afveje

Med sit overflod af butikker er Aalborgs hovedstrøg et eldorado for dig, der elsker at shoppe. Men tag endelig på afveje og snyd ikke dig selv for et besøg i byens små sidegader. Her udfolder unge designere og kunsthåndværkere sig i spraglede og spændende butikker, hvor du altid kan gøre et "fund".

London har Oxford Street

Paris har Champs Élysées. Rom har Corsa'en. Aalborg er ingen hovedstad - men til gengæld har den hele to hovedstrøg: Bispensgade og Algade.

De to gågader skærer sig næsten parallelt gennem hjertet af Aalborg. Og begge er bestemt et besøg værd.

Begynder du fra vest, så prøv at mødes med venner, hvor Bispensgade møder den travle Vesterbro - ved statuen af Cimbrertyren. Siger man til en aalborgenser: "Vi mødes ved Tyren", ved alle, hvor det er.

En gang lå Spritfabrikkerne her og da Vesterbro blev etableret, skænkede Spritfabrikkerne Cimbrertyren til aalborgenserne. Vendelboerne mener, at det er symbolsk at himmerlændingenes tyr står med bagenden mod Vendsyssel...

Allerede her hvor Bispensgade begynder, kan du komme på "afveje" fra hovedstrøget for første gang. Krydser du Vesterbro, står du nemlig ved indgangen til Medinaen. Men du kan også begynde din slentretur med at gå ned ad Bispensgade. Allerede efter få meter møder du Vesteraa og Gravensgade. Her er der spændende butikker til højre - og hyggelige frokoststeder til venstre. Begge er en afstikker værd.

Sydlandsk stemning i Aalborg

Nu er den professionelle shopper ved at være varmet op. Turen fortsætter ned ad Bispensgade og passerer Jomfru Ane Gade på venstre hånd. Jomfru Ane Gade kræver næppe nærmere præsentation - den er kendt i ind- og udland som Aalborgs gamle forlystelsesgade.

Trænger kreditkortet til en pause, er det altid muligt at få læsket ganen her. Et alternativ finder du blot få meter længere fremme på modsatte side. Gå til højre ad Doktorens Gyde og nu står du på den gamle C.W. Obels Plads, hvor der er udeservering og sydlandsk stemning hele sommeren. Her kan du blandt andet besøge mikrobryggeriet Søgaards Bryghus.

Tilbage på Bispensgade er der ikke meget, der tyder på at denne gade har rødder tilbage til 13-1400-tallet. Modeforretningerne ligger side om side og gaden har da også flere hundrede års tradition for at være Aalborgs vigtigste promenadestrøg.

Aalborgs første højhus

Bispensgade munder ud i Østerågade. Tag en hurtig smuttur til venstre ned ad Østerågade. Her er et par spændende forretninger, der er værd at få med på vejen, inden du går op ad Østerågade mod Nytorv.

Selv en garvet shopper kan ikke undgå at lægge mærke til Jens Bangs Stenhus. Stor-købmanden Jens Bang byggede sit imponerende fem etagers "højhus" i 1624 lige ned til Østerå, der førte hans varer ad vandvejen fra Limfjorden og op til huset. I dag er åen for længst forsvundet - men huset er stadig lige imponerende. På højre side af vejen passerer du Gammeltorv og byens smukke gamle rådhus, hvor mange turister og fastboende bliver borgerligt viet. Og nu er du nået op til byens andet hovedstrøg; Algade.

Velskænket øl

Det er muligvis her familiens veje skilles. Historisk interesserede kan gå til højre ad Algade og besøge Budolfi Kirke, byens domkirke, mens de, der trænger mere til et glas velskænket øl og en smøg, bør fortsætte ligeud. På venstre side af vejen - der nu ikke længere hedder Østerå, men Boulevarden - ligger London Pub. Ud over at have et udvalg på mere end 80 forskellige typer flaskeøl udmærker dette sted sig ved sin stemning - og så måske det faktum at pubben er så lille, at den ikke er omfattet af det generelle rygeforbud på danske restaurationer.

Derimod går Shopperne til venstre ad Algade, hvor store og små butikker lokker. Over for Salling - Aalborgs eneste stormagasin - finder man Summerbird, hvor enhver chokolade-connaisseur kan falde fuldstændig i svime. Og ved siden af ligger Kronen - byens stemningsfyldte og traditionsrige kaffe- og teforretning, der er blevet præmieret adskillige gange.

Nu bør du unde dig selv en lille afstikker ned ad Møllegade til Mølle Plads, hvor du også finder spændende forretninger og spisestederne Mortens Kro og Caféministeriet.

Del denne side

Shopping in Aalborg

Udvalgte butikker i Aalborg

Se et udvalg af Aalborgs mange spændende butikker...

Shopping i Aalborg City

Shop i Aalborg city

Aalborgs midtby har tre gågader: Algade, Gravensgade og Bispensgade, hvor du finder et væld af spændende specialforretninger og spisesteder...

Friis City Center i Aalborg

Friis - shopping i front

I Friis finder du over 50 butikker og mange hyggelige cafeer og spisesteder...

Aalborg Storcenter

Shop i Aalborg Storcenter

Aalborg Storcenter har over 60 specialforretninger samlet under ét tag, og der er over totusind gratis parkeringspladser lige uden for døren...

Lene Højlund - glaspusteri

Kunsthåndværkere og gallerier i Aalborg

I Aalborg finder du en lang række spændende gallerier indenfor maleri, glaskunst og meget andet.

Pilegaards Antikvariat i Aalborg

Antik og genbrug i Aalborg

En shoppedag i Aalborg behøver ikke at koste en formue. Find de bedste souvenirs, og gør et kup i en af Aalborgs mange genbrugs- og antikbutikker...

Omtalte steder

Søgaards Bryghus
C.W. Obels Plads 1
9000 Aalborg

Jens Bangs Stenhus
Østerågade 9
9000 Aalborg

Aalborg Rådhus
Gammeltorv 2
9000 Aalborg

Budolfi Kirke
Algade 40
9000 Aalborg

London Pub
Boulevarden 7
9000 Aalborg

Kenza Sko 
Østeraagade 25
9000 Aalborg 

Salling
Nytorv 8
9000 Aalborg

Summerbird
Algade 17
9000 Aalborg

Kronen
Algade 13
9000 Aalborg