Sjov på stranden

Som badegæst kan du finde din egen, helt personlige badeø - bygge dit eget sandslot og lave sjove aktiviteter på stranden. Få også inspiration til sjove aktiviteter i sommerhuset på en regnvejrsdag...

Aalborg kyst er et paradis for vandhunde og barnlige sjæle

Byg dit eget sandslot
Børn elsker at bygge sandslotte. Der kan nemt gå en eftermiddag på stranden - måske flere - med at bygge et flot sandslot op. Brug skovle, spande eller store skaller til at forme slottet med. Grav en "voldgrav" rundt om slottet og indfang evt. krabber og rejer til at putte i "voldgraven"

Figurer i sandet
Udover at bygge sandslotte kan du også forme dine egne figurer i sandet. Lav f.eks. et dødningehoved, en fisk eller en blåhval - ja det er kun fantasien, der sætter grænsen for, hvad du kan lave af flotte figurer.

Fang krabber, små fisk eller rejer
I strandkanten kan du fange krabber, rejer og små fisk. Alt du behøver er et net og en spand.

Leg med bølgerne
En sjov leg, hvor alle kan være med. Stå i vandkanten og lad dig ikke blivet fanget af bølgerne. Så snart en bølge nærmer sig, er det med at hoppe over den. Den, der bliver "indfanget" af en bølge, har tabt.

Saml sten, tang og skaller til en regnsvejrsdag
Leg "tingfinder" på stranden
En sjov leg Pippi Langstrømpe legede med Annika og Tommy. Prøv selv denne sjove leg på stranden og saml ting til en regnsvejr...

Sjov på en regnsvejrsdag

Sjov med sten indsamlet fra stranden
Se om i kan finde nogle sten med hul, som kan bruges til, at lave halskæder, armbånd, dug-holder eller små figurer af. 

Mal stenene
Indsaml nogle sten med en glat overflade, mal forskellige motiver med akrylmaling eller tusser. Mal f.eks. en mariehøne, dannebrog eller lav små figurer. Prøv også at lime sjove figurer sammen af ting indsamlet på stranden.

Lav din egen naturlige dug-holder
Til denne sjove aktivitet skal du bruge 4 sten med hul, 4 klemmer og snor. Stik snoren gennem hullet i stenen og bind den sammen med klemmen. Du kan male sten og klemmer, hvis du ønsker nogle mere farverig dug-holder.

Naturlig billedkunst
Saml tang i vandkanten, læg det i en skål med vand. Den opblødte tang formes og lægges på kartonet. Dæk billedet med stanniol, læg det i pres til billedet er tørt. Tangen hænger nu fast på kartonet, og du kan dekorere billedet ved at klistre lim på og drysse med sand.

Del denne side

Bliv konge på egen badeø

Erobre din egen badeø

Tusinder af turister oplever hvert år ø-idylen ved bade- og ferieparadiset på Aalborg Kyst. Strandene fra Hou i nord til Dokkedal i syd er kun en halv times kørsel øst for Aalborg. Lige der hvor Limfjorden munder ud i Kattegat. De små øer ligger fra få meter til 30 meter fra kysten.

År for år bliver der stadig flere af de små bade-øer. Modsat bølgerne ved Vesterhavet, der eroderer den jyske vestkyst, er Kattegats bølger anderledes gavmilde: De skyller sand og ler imod kysten så den vokser. Det resulterer i flere og større småøer - øernes størrelse varierer døgnet igennem, alt efter vind og tidevand.

Vandstanden ved Hals er så lav, at såvel børn som voksne kan vade ud til badeøerne. Så de morgenfriske kan erobre deres egen bade-ø og plante deres eget flag på øen.

I naturen

Vandreture langs kysten og i skovene

Vandreture i skovene

På vandet

Er du til fiskeri eller en tur på vandet?

Fiskeri

Prøv kajaksejlads

Lille Vildmosecentret

Lille Vildmosecentret

Midt i den danske vildmark - Lille Vildmose - finder du Lille Vildmosecentret, som byder på spændende udstillinger indendørs og ude i mosen kan du nyde stilheden, duftene, naturens lyde, årstidernes skiften, de åbne vidder, fuglelivet, og mylderet af mosens mindre dyr og planter.