Restaurant Alimentum

Feinschmeckeren: "En madscene der er værd at rejse efter"

Foto: Kim Mikael Jensen

Feinschmeckeren anmelder Aalborgs lækre madsteder.

Aalborgs madscene er i den grad ved at blomstre, og det er madanmelderen Rasmus Palsgård, som også går under navnet Feinschmeckeren, helt enig i.

Efter otte år rejste han fra hovedstaden København til Nordens Paris Aalborg for at opleve gastronomien. Feinschmeckerens dom over Aalborgs madscene er positiv, og han mener at Aalborg er i fremgang. Han glæder sig til at komme tilbage og siger glædeligt på gensyn.

Her kan du læse om hans guide til en kulinarisk weekend i Aalborg.

Behagelig og afslappende frokost på Struktur

Den første dag i Aalborg startede med frokost på Struktur, og her var Feinschmeckeren rosende både overfor maden og indretningen. Han skriver om sit besøg på Struktur:

”Det første, jeg lagde mærke til, da jeg kom ind i restaurantlokalet, var den særdeles smagfulde indretning med smukke træborde og -stole på det ditto yndefulde sildebensparketgulv.”

Han roser også den lækre mad:

”Således finder man blandt andet rørt tatar, som er smagt perfekt til med tabasco, sennep og cornichoner, og der er naturligvis hjemmelavede fritter til. Der er østers, foie gras terrine, boeuf bearnaise og andre skønne ting, som enhver med blot en smule begejstring for det franske køkken vil finde fristende.”

Et frokostbesøg på Struktur er ifølge Feinschmeckeren i den grad anbefalelsesværdigt og både pris, mad, cocktails, betjening og indretning er i top.

Kaffe og kage på Penny Lane er et must!

Efter frokosten anbefaler han en gåtur langs Aalborg havnefront, efterfulgt af et besøg på Penny Lane som han kalder ”Aalborg mest legendariske café.” Indretning, originalitet og specielt kagerne bliver rost til skyerne, og Feinschmeckeren har en favorit blandt de mange lækre kager:

Den helt store stjerne var dog for mig peanutbrownien bestående af et tæt, chokoladeintens browniebund og en endnu mere tæt, fudgelignende tekstur samt et lag chokoladeganache øverst. Det er et magisk stykke kage, som med fordel kan skylles ned med en stærk espresso, som Penny Lane naturligvis også er leveringsdygtig i.”

Spændende middag på Alimentum

Han fik middag på Alimentum, som har fokus på bæredygtighed og økologi. Han er særligt glad for de skiftende menuer efter sæson, skarpe priser og selvfølgelig lækker mad. Om hans oplevelse skriver han:

”Det overordnede indtryk var dog uden tvivl positivt med masser af velsmagende serveringer undervejs.”


 

Michelin frokost på Restaurant Tabu

Den anden dag benyttede han til at spise frokost på Restaurant Tabu, hvor han smagte retter der var en Michelin-stjerne værd. Om retten med små nye kartofler serveret med hvide asparges skriver han:

”Den ret var afgjort til en michelinstjerne, og der var også andre gode momenter undervejs, eksempelvis den grønne asparges tilberedt til perfektion og serveret med urter og en sauce hollandaise, der sad lige i skabet.” 

Der var dog også retter, der ikke var på helt samme niveau.

Gode sager hos Ma Petite France

Vinbaren Ma Petite France i Nørregade har en glæde for franske vine, og de går op i at skabe en hyggelig stemning og servere god vin. Det mener Feinschmeckeren, at de klarer godt. Kom til ”sjat-tirsdag” og få skænket vin fra weekenden til 50 kr. Om det skriver han:

Det er en fin måde at undgå spild på, som kommer alle til gode, fordi man ofte er heldig, at nogle af de dyrere vine er at finde blandt sjatterne. Med andre ord: Læg vejen forbi Ma Petite France inden middagen. Det er hyggeligt og uformelt, og der er masser af god vin at vælge imellem.”

Restaurant Fusion – ”Byens bedste restaurant”

Vinderen på turen er Restaurant Fusion, hvor han fik en fantastisk omakasemenu med smuk udsigt over fjorden, og om denne menu skriver han:

”Det mest interessante, den ålborgensiske madscene har at byde på lige nu.”

Kokken bestemmer, hvad der står på menuen og du bliver ifølge ham: ”dynget til i luksuriøse råvarer fra nær og fjern.” Også vinen er i topklasse, både når det handler om kvalitet og pris.

Fusion byder på japansk luksus i særklasse, der ifølge Feinschmeckeren får placeringen som byens bedste restaurant.

Kom ned på jorden med øl på Søgaards Bryghus og slut af med kaffe på Behag Din Smag

Efter al den lækre mad trænger du sikkert til en kold øl! På Søgaards Bryghus kan du få kvalitetsøl i hyggelige og afslappende omgivelser. Når du sidder på C.W. Obels Plads, kan det ikke blive mere centralt. Der er ikke langt til gågaderne og kaffebaren Behag Din Smag, som ifølge Feinschmeckeren er Aalborgs bedste. Her går du ikke galt i byen med en kop smagfuld filterkaffe: 

”Jeg vil anbefale, at man kaster sig ud i en elegant kop filterkaffe brygget på V60. Det lette, florale udtryk med syre og friskhed passer godt til det fristende udvalg af kager. Jeg prøvede Behag din smags cheesecake med perfekt luftig mousse og et syrligt lag passionsfrugtgelé, som gav balance til kagen.”