Restaurant Alimentum

Restaurant Alimentum er tæt på råvarerne

7/3/2020
Foto: Kim Mikael Jensen

Hos Restaurant Alimentum er råvarernes vej ganske kort. Restauranten har nemlig eget økologiske landbrug, Højgaarden, som ligger i Mou lidt uden for Aalborg.

Restaurant Alimentum slog første gang dørene op for deres legesyge og ambitiøse køkken i foråret 2019. Siden har restauranten gjort sig bemærket både lokalt og nationalt. 

Restaurantens økologiske landbrug Højgaarden, er beliggende ved Mou, tæt på Lille Vildmose ca. 30 minutter fra Aalborg. Her høstes afgrøder, produceres økologiske vagtelæg af højeste kvalitet og honning i gårdens bistader. 

Her fortæller restaurantchef og medindehaver Simon Kvist Bjerre om fordelene ved at være helt tæt på produktionen af de råvarer som restauranten benytter sig af.

Rabarber er en af de afgrøder som Restaurant Alimentum høster på Højgaarden for at gøre brug af på restauranten. Her forvandler køkkenchef Søren Birch den rå råvarer til en lækker dessert.