Bade-ø ved Bisnap Strand nær Aalborg

Strande på østkysten

På Nordjyllands østkyst findes nogle af Nordeuropas fineste og mest børnevenlige strande. Sandet er lyst og fint, vandet er rent, og bølgerne små. Vandet bliver langsomt dybt, så børnene kan roligt tumle sig i strandkanten.

Modsat bølgerne ved Vesterhavet, der eroderer den jyske vestkyst, så er Kattegats bølger helt anderledes gavmilde: De skyller sand og ler imod kysten så den vokser. Det resulterer i flere og større små øer - øernes størrelse varierer døgnet igennem, alt efter vind og tidevand. Dette er derfor at østkysten bliver kaldt en "barre-kyst", dvs. der bliver mere og mere sand med årene, hvilket betyder der dannes laguner og småøer mange steder. Badegæsterne kan således være heldig at finde sin egen helt personlige bade-ø for en dag.

På østkysten finder du også Danmarks eneste palmestrand ved Frederikshavn. Palmestranden er en børnevenlig strand med stille, roligt vand og lav vanddybde og man kan ligge på stranden og nyde skygge fra palmerne.

Hvis du vil vide mere om strandene på vestkysten, kan du se mere på følgende links:

Børnevenlige strande...
Strande på Aalborgs kyst...
Palmestrand ved Frederikshavn... 
Strande ved Sæby... 
Strande omkring Skagen... 

Del denne side

Strandpromenadetur i Sæby

På stranden i Sæby kan du promenere uden at få alt for meget sand i skoene - en flisebelagt strandpromenade strækker sig 2.000 meter fra havnen mod nord langs de lave klitter. Der er bænke langs promenaden og der sælges is på havnen. Lige før du når havnen krydser du Sæby Å og her kan du fodre ænder eller bare gå langs åen. Det kan kun blive hyggeligt.

Læs mere om Sæby Nordstrand...

Palmestranden ved Frederikshavn

I Frederikshavn ligger Danmarks eneste pamlestrand. Og det lyder skørt. Men den er god nok - Palmestranden er godt 400 m lang og klitter og gryder sørger for, at der er læ for vinden. Der findes en beachvollybane både på land og i vandet og der er også beach-håndboldbaner.

Læs mere om Palmestranden i Frederikshavn i Nordjylland...


Familiehygge på østkystens strand

Oplev Nordjylland

Nordjylland er danskernes foretrukne ferieområde. I Nordjylland kan du opleve Vesterhavet mod vest, Kattegat mod øst og Limfjorden midt i mellem. Og i mellem de to have er der masser af attraktioner, naturoplevelser, lokale råvarer samt spændende seværdigheder.