To veninder på tur i Aalborg

Tag på weekendtur sammen med en veninde og nyd Aalborgs mange tilbud. I Aalborg finder du alt, hvad hjertet begærer. Shopping, kultur, kunst og kulinariske oplevelser. Udbuddet er stort, men vi har gjort det nemt for dig at vælge.

Shopping - et must

I Aalborg finder I et væld af shoppingmuligheder. Vi har inddelt dem i tre kategorier, så får I det store overblik. Se bare her...

Den nemme – alt under ét tag
Friis, Salling, Shoppen og Aalborg Storcenter - her finder I alt, hvad I har brug for samlet på ét sted. Aalborg Storcenter og Shoppen ligger i den sydlige del af Aalborg, CitySyd, så kombinér eventuelt jeres shoppingdag med et besøg i Ikea, den andenstørste i Danmark. Friis er shoppingcentret midt i centrum - her finder I mange trendy butikker og skønne cafeer- især en skøn mulighed, hvis sommervejret ikke holder. Salling er Aalborgs eneste stormagasin, og her kan I nyde den klassiske stormagasinstemning og gå på opdagelse i de mange shoppingtilbud.

Den klassiske – gågaderne
Aalborg har to klassiske gågader, begge med små spændende butikker; Algade og Bispensgade, og så en masse små sidegader knyttet til. Her kan I altid finde noget helt specielt, og ekspedienterne hjælper jer gerne med at finde noget for jer. I kan variere jeres shoppingtur med et smut i Gråbrødrekloster Museet - et underjordisk museum under Algade, som I når via elevatortårnet ud for Salling. Og snyd ikke jer selv for et kig ind hos glaspusteriet Lene Højlund i Nørregade, hvor I finder unikke glasværker. Gå heller ikke glip af en smuttur omkring den gamle, brostensbelagte gade, Hjelmerstald, med de mange små, skæve og farvede huse. Der er flere hundrede butikker, cafeer og restauranter i Aalborg centrum, hvilket gør Aalborg til Nordjyllands absolut største handelscentrum - så husk at tage de gode shoppingsko på, når gågaderne skal traves igennem.

Den unikke – specialbutikkerne
Er I interesseret i noget helt specielt og noget, som man ikke finder andre steder, så bør I helt sikkert gå på opdagelse i Aalborgs mange specialbutikker. Ecco Sko tilbyder dansk design, når det er allerbedst. Og når der er styr på skosituationen, kan I passende vende jeres opmærksomhed mod andre nødvendigheder. Fx vil enhver garderobe nyde godt af et par tilføjelser fra Hr & Fru B – en superlækker tøjbutik, hvor man bydes velkommen med hjertet. Pandora sørger for, at smykkerne er i orden, og hos Kalejdoskopog Lene Højlundkan I finde de smarteste boligartikler og unik glaskunst til hjemmet. Når I ikke kan bære flere indkøbsposer, kan I passende fuldbyrde dagen med et sødt og chokoladefuldt besøg hos Aalborg Chokoladen.

Det kulturelle indspark

Aalborg har et væld af gallerier, kunsthåndværker og fantastisk arkitektur. Et must er et besøg på Kunsten - Museum of Modern Art, som forener en skøn kunstoplevelse med oplevelsen af arkitktur i verdensklasse. Arkitekten bag den imponerende bygning opført i enestående hvid marmor er den verdensberømte finske arkitekt Alvar Aalto. Herudover er der  især tre steder, som I bare skal se. Det ene sted er Utzon Center. Den flotte bygning på Aalborgs nye havnefront er designet af Jørn og Kim Utzon. Her finder I mange forskellige udstillinger i løbet af året, og bygningen i sig selv er et kunstværk. Det andet I skal se er Nordkraft. Her kan I besøge Kunsthal Nord , hvis udstillinger viser diversiteten indenfor samtidskunsten, og så er Nordkraft en meget spændende bygning, der fortjener at blive udforsket. Nordkraft er også et besøg værd om aftenen. Her finder I nemlig både , Aalborgs eneste uafhængige biograf, spillestedet , der ofte har live musik og shows på programmet, samt , der opfører unikke og tankevækkende forestillinger. Det tredje must-see sted er det storslåede, arkitektoniske , hvor I kan lade jer imponere af det arkitektuelle mesterværk lige ned til Limfjorden.

Afslapning i vandland

Efter en god shoppedag trænger man til at slappe af – helt af. Aalborg har flere svømmehaller med lækre udendørs afslapningsområder. Prøv f.eks. Aalborgs nyeste svømmehal, Gigantium Svømmehal, hvor der er et wellnessområde for voksne over 18 år, hvor man kan forkæle sig selv med spabade, saunaer, varmestole mm. Haraldslund vand- og kulturhus har et flot udendørs område med et 37º varmt spabad med luft– og vandmassage og et 34º varmt vandsbassin med vandmassage, svømmetræner, boblezoner samt sauna og relax område. Spaoplevelsen kan I også få, når Svømmeland i Nørresundby arrangerer romantiske stilleaftner kun for voksne. Der er levende lys, ekstra saunagus, fire forskellige saunaer og dampbade, flere varmtvandsbassiner, massagedysser og boblebad. Det er ren nydelse. Så gear ned og lad jer forkæle.

En aften fyldt med oplevelser

Underholdningstilbud er der nok af, så I kommer ikke til at kede jer. Et væld af små og store koncerter, hyggelige steder med live musik, top underholdning i Aalborgs tre biografer, og både traditionelt og eksperimenterende teater på byens mange scener. I Aalborg kan I altid finde noget at lave, når I vil en tur i byen. I kan også få inspiration til, hvad I skal lave om aftenen på vores begivenhedssider. Start med at få lagt en god bund på en af vores mange lækre caféer og restauranter. Besøg CaféVi2, som ligger i de hyggelige omgivelser på C.W. Obels plads, og hvor der også er mulighed for at sidde udenfor, hvis vejret er til det. Eller besøg en af byens bedste kaffebarer Behag din smag i Slotsgade. Hos Pingvin tapas & vincafé får I en skøn tapastallerken med råvarer fra hele verden samt mange forskellige vine at vælge imellem.

Nattelivet - fest til den lyse morgen

Jomfru Ane Gade er Aalborgs internationalt kendte festgade, hvor øl og drinks bliver langet over disken i hurtigt tempo. Her kan I feste til den lyse morgen, danse på de forskellige diskoteker eller bare falde i snak med de andre gæster. Er I tilhænger af en god cocktail er Helmuth og  Cafe Vesterå at foretrække. Her kan I nyde den hyggelige stemning, smage på de skønne cocktails og blive inspireret af de smarte omgivelser. I kan også besøge Aalborgs eneste mikrobryggeri, Søgaards Bryghus, og nyde en velskænket specialøl.

Del denne side

Mere shopping...

Læs vores tre shoppingartikler og få flere tips til jeres shoppingeventyr i Aalborg...

Forførende shopping i Aalborg...
Shopping i Aalborg...
Udvalgte butikker i Aalborg...

Kaffe og lækker chokolade...

Penny Lane er bageri, specialforretning og café i ét. Her sælges internationale delikatesser; fra vine og oste til kaffe, charcuteri, hjemmebagt brød og kager.

Prisvindende kaffe
Behag din smag er en prisbelønnet kaffebar, tesalon og chokoladehus, hvor kvaliteten er i højsæde. Det er stedet, hvor I kan nyde en cappuccino, Valrhona chokolade, en Chai Latte osv.

Aalborg Chokoladen
Hos Aalborg Chokoladen finder I noget af det bedste chokolade i verden. Her er der lagt vægt på gode råvarer, den nænsomme forarbejdning og de innovative smagskombinationer.

Kronen Kaffe
Hos Kronen Kaffe i Algade finder I et stort udvalg af forskellige kaffe- og teblandinger. Kaffen får I helt nyristet og blandet efter Krone Kaffes gamle opskrifter.

Cafeer i Aalborg

Caféer i Aalborg

Aalborg byder på en række cafeer med stemning og atmosfære...