- den finder du i Aalborg

Vikingernes Aalborg

I Aalborg finder du et af Nordens fineste oldtidsminder - gravet frem af et tykt sandlag, som gennem årtusinder har skjult denne skat. På Lindholm Høje er der fundet grav- og bopladser fra både den germanske jernalder og fra vikingetiden.

På Lindholm Høje Museet kan du opleve en udstilling om vikingernes liv på Lindholm Høje og en udstilling om oldtiden i Limfjordslandet.

Besøg Lindholm Høje og lad dig fortabe i historien for en stund!

Fortællinger fra vikingetiden

På Lindholm Høje Museet kan du opleve spændende udstillinger og få den rigtige baggrund om danskernes handels- og kulturforbindelser fortalt. Desuden kan du lære om den danske kongemagt og stats tilblivelse, som netop finder sted i perioden, hvor bebyggelsen på Lindholm blomstrer. 

Lindholm Høje ved Aalborg

Vikingerne på Lindholm Høje

Hvordan levede man i jernalderen og vikingetiden i Aalborg? Hvad spiste og drak de? Hvordan var deres hverdage og fester og hvad troede de på? Det kan du få indtryk af ved at besøge gravpladsen Lindholm Høje og Lindholm Høje Museet.

Lindholm Høje ved Aalborg i Nordjylland

Lindholm Høje Museet

På Lindholm Høje Museet kan du på en spændende og anderledes måde se hvordan vikingerne levede i Aalborg og Nordjylland...

Café Lindholm - Lindholm Høje

Café Lindholm

Café Lindholm ligger ved Lindholm Høje Museet og byder på veltilberedte retter til den sultne frokostgæst suppleret af en skøn udsigt over Limfjorden.

Fortiden bliver levende

I Aalborg omegn kan du også besøge en af vikingetidens største handelspladser eller opleve en af landets flotteste langdysser.

 

Aalborg Historiske Museum

Aalborg Historiske Museum

Der er gode oplevelser i vente for hele familien på Aalborg Historiske Museum - lige fra jernalderskeletter til karruselheste. Man kan roligt tage børnene med, der er masser af ting de kan prøve eller røre ved...

Troldkirken

Troldkirken

På en bakkeknold ved Limfjorden ligger en af landets flotteste langdysser - kaldet Troldkirken. Langdyssen er fra yngre stenalder og ligger tæt på den lille by Sønderholm.

Sebbersund Vikingeby

Sebbersund Vikingeby

Vikingetidens største handelsplads er beliggende i det nordjyske i form af Sebbersund Vikingeby.