Foredrag om REGAN Vest

Mulighed for tilkøb af tarteletter i Café Lindholm

60 meter under en kridtbakke i Rold Skov ligger 5.500 m2 helt unik danmarkshistorie. Et bunkeranlæg, opført i dybeste hemmelig i perioden 1963-68, med det formål at huse regering og kongehus i tilfælde af en atomkrig.

At træde ind i REGAN Vest er på mange måder som at træde ind i selve Den Kolde Krig. Man går ad tilsyneladende uendelige lange, golde betongange, indtil man pludselig står i et fuldt funktionsdygtigt anlæg med soverum, kantine, dagligstue, konferencerum, krypteringsrum, lægeklinik, maskinrum osv. Både anlæggets helt unikke opbygning og størrelse, dets komplette og uspolerede indretning, hemmeligholdelsen og planlægningen helt ned i detaljen vidner om periodens trusselsbillede, og kryber som sådan ind under huden på alle, der besøger stedet. Frygten for en atomkrig bliver pludselig nærværende.

Nordjyllands Historiske Museum arbejder på at åbne anlægget for offentligheden, og én af dem, der har været meget involveret i dette, er museumsinspektør Ulla Varnke Egeskov. Hun vil denne aften fortælle om selve det underjordiske anlæg og om det arbejde, Nordjyllands Historiske Museum udfører forskningsmæssigt, formidlingsmæssigt og helt praktisk i forhold til at få REGAN Vest klar til en åbning i 2020.

Efter foredraget er der mulighed for at spise hjemmelavede tarteletter i museets café. En billet til foredrag inkl. to hjemmelavede tarteletter og en vand koster 189 kr.

Bemærk venligst:
Der er ikke nummererede pladser til foredraget.
Der vil ikke være adgang til museets udstillinger.

Varighed:
Ca. 1½ time inkl. mulighed for spørgsmål

Booking

Foredrag om REGAN Vest

Antal 50,00 DKK

Tilkøb: To store tarteletter og en vand

Antal 139,00 DKK
Pris total 0,00 DKK
Combine er teknisk rejsearrangør og medlem af Rejsegarantifonden – nr. 2685 Combine A/S, Dannebrogsgade 58A, 9000 Aalborg, CVR: 37 34 20 84
Combine A/S

Lindholm Høje Museet

På Lindholm Høje Museet i Nørresundby, fortæller to spændende udstillinger om vikingerne på Lindholm Høje og oldtiden i Limfjordslandet. Her kan du opleve en masse ting - prøv blandt andet at sejle et vikingeskib eller besøg et vikingehus. Her er der mange spændende fortællinger om de danske vikinger, man kan gå på opdagelse i.
Lindholm Høje Museet
Vendilavej 11
9400 Nørresundby
Tel. +45 9931 7440
Email: historiskmuseum@aalborg.dk
nordmus.dk

Se hjemmesiden for åbningstider