VisitAalborg
Krydstogt i Aalborg

Cruise Aalborg: Vi krydser fingre for vores partnere

3/24/2020

Aalborg har foreløbig modtaget fem aflysninger af cruiseanløb som følge af Covid-19, men vi bekymrer os faktisk mere for vores partnere såsom hoteller, restauranter, attraktioner og helt ned til de allermindste aktører.

Det er selvfølgelig forbundet med tab, når Aalborg som følge af Covid-19 foreløbig har modtaget fem aflysninger ud af sæsonens 45 reservationer på cruiseanløb.

Men det bekymrer os faktisk mere hos VisitAalborg, om vores partnere såsom hoteller, restauranter, attraktioner, ja helt ned til de allermindste partnere, som eksempelvis Bent Lykkegaard i Lønstrup, der med sin traktortrukne vogn, Knuden, kører vores cruisegæster op til Rubjerg Fyr, om de klarer skærene og kommer hele igennem krisen.

Det er af afgørende betydning for gæsteoplevelsen, at alle disse partnere kommer nogenlunde helskindet igennem coronakrisen. For ellers mangler vi det indhold, som gør besøget i Aalborg til en unik oplevelse, og som har medvirket til, at Aalborg på trods diverse maritime begrænsninger har opnået en stærk national position som cruise-destination.

Det er også vigtigt at erkende, at selvom Aalborg og de øvrige danske destinationer melder klar, så har rederierne en stor udfordring med igen at få fyldt skibene op. Jeg tror, at vi nordboer ret hurtigt får ”slået håret ud” og kommer tilbage til det velkendte mønster. Men hvad med de 60% af vores cruisegæster, der kommer fra USA, er de klar til at ”slå håret ud” og tage af sted på deres corona-annullerede krydstogt efter krisen har afblomstret? Det er svært at sige.

Derimod må vi finde styrke og glæde i, at langt hovedparten af den danske befolkning har udvist, det mildest talt glemte udtryk: samfundssind. Desuden har vi også på egen krop oplevet, hvad omstillingsparathed vil sige. Samtidig har vi set, at regering og folketing er rykket tæt sammen og skruer nye hjælpepakker sammen, så næsten ingen - kun ganske få - falder gennem corona-nettet.

Mens vi venter på vendepunktet, så har VisitAalborg sendt alle kolleger hjem for at arbejde. Og foruden damage control så arbejder vi netop videre for både at kunne støtte og sparre med vores partnere. Desuden er vi også i gang med sideløbende at tage hul på forberedelserne til dag 1 efter corona.

Pas godt på jer selv og hinanden - og på gensyn.