Kæmpe verdenskongres vender blikket mod Aalborg

3/6/2020

Samarbejde, nordjyske værdier og en helt særlig tilgang til mennesker var blandt grundene til, at valget faldt på Aalborg, da Radiograf Rådet skulle finde den perfekte danske lokation til radiografernes verdenskongres med op mod 1.200 deltagere fra hele verden. 

Jeg går slet ikke efter en verdenskongres, hvis lokationen ikke bliver Aalborg”. Så klart lød budskabet, da VisitAalborg spurgte formand for Radiograf Rådet, Charlotte Graungaard Falkvard, hvorfor valget faldt på Aalborg som lokation for radiografernes verdenskongres i 2024. 

Radiograf Rådet er den overenskomstbærende fagforening for danske radiografer og radiografstuderende. Foreningen råder over 2.500 medlemmer i Danmark og har tilknytning til tilsvarende organisationer på verdensplan. Snart afgives det danske bud på værtskabet for radiografernes verdenskonges, som kan samle op mod 1.200 radiografer fra hele verden i Aalborg, og det er der flere årsager til ifølge Charlotte Graungaard Falkvard:

- Der er en helt særlig tilgang til mennesker og samarbejde i Aalborg, som jeg hæftede mig meget ved og blev ret forelsket i. Lufthavn, hoteller og kongrescenteret samarbejder alle om at få ting til at lykkedes, og det er meget unikt. Aalborg er desuden et godt symbol på en række danske kerneværdier, som vi gerne vil vise frem til vores internationale kolleger. Tryghed, hygge og transformationen til en moderne by lever i bedste velgående i Aalborg, og derudover er det en stor fordel, at det er en overkommelig by med alt i gåafstand, forklarer Charlotte Graungaard Falkvard og fortsætter:

- Samarbejdet med VisitAalborg gør det muligt for os som mindre organisation at facilitere en kongres af dette omfang, og vinder vi kongressen, glæder vi os til at byde vores kolleger velkommen og præsentere de danske radiografers høje, faglige niveau med Aalborg som ramme.

Positiv effekt på hele byen
Aalborg vil således kunne komme til at emme af radiografisk aktivitet, og det vil ifølge konstitueret direktør i VisitAalborg Anja Mathiasen have positiv indflydelse på op til flere af byens forretningsområder:

- Vi er først og fremmest enormt glade for de mange rosende ord omkring vores by, som vi modtager med stor ydmyghed og stolthed. Kongresser af denne karakter har stor betydning for aktivitetsniveauet på byens konference- og mødesteder, hoteller, restauranter og detailaktører, og derfor arbejder vi naturligvis også målrettet på at tiltrække endnu flere erhvervsturister til byen, forklarer Anja Mathiasen og uddyber:

- I dette konkrete tilfælde vil Radiograf Rådets kongres bidrage til mellem 3.000 og 4.800 hotelovernatninger samt en anslået mødemarkedsværdi på mellem 12 og 19 mio. kr.

Vinder Radiograf Rådet verdenskongressen afholdes den i juni 2024 og vil foruden den faglige kongres på fire dage indeholde en række internationale møder, som vil forlænge flere af deltagernes ophold i byen.