GDS Index 2019

Aalborg kåret til den 5. mest bæredygtige turistdestination

11/1/2019

Dermed rangerer Aalborg nu højere på det såkaldte GDS-index end storbyer som Barcelona, Sydney, Washington D.C., Prag, Monaco, Kyoto, Stuttgart og Bruxelles. I 2018 kom Aalborg på en 18. plads med 62 point ud af 100, mens de 76 point Aalborg tildeles for 2019 altså i år rækker til en flot femteplads.

"Vi er meget stolte af femtepladsen. Fremgangen skyldes ikke mindst, at Visit Aalborg har udarbejdet en politik for bæredygtighed, og at der allerede er taget skridt til implementering af den. Blandt andet blev der i september under Bæredygtighedsfestivalen sat et strategisk fokus på Aalborg som bæredygtig turistdestination. Her var hele branchen samlet til oplæg og debat om bæredygtig turisme i Aalborg, og det blev tydeligt, at bæredygtighed fremover bliver vigtig for at tiltrække flere gæster til Aalborg," fortæller Lis Rom Andersen fra Center for Grøn Omstilling.

Den fælles og koordinerede indsats er blevet til i et samarbejde mellem Visit Aalborg, Visit Aalborgs partnere og Aalborg Kommune. Til trods for den flotte placering, mener Anja Vangkilde Mathiasen fortsat, der er oplagte muligheder for at højne indsatsen for at fremme den bæredygtige turisme yderligere i Aalborg.

"Vi har først lige taget hul på arbejdet med at få en fælles bæredygtighedsstrategi og fælles indsatser. Der arbejdes nu videre med at få fælles målsætninger for bæredygtighed i branchen, så vi næste år kan få en endnu højere score på de forskellige parametre, og dermed potentielt rykke endnu højere op på GDS-indexet," siger hun.

Den flotte placering vækker også glæde hos Lasse P.N. Olsen, rådmand i Aalborg Kommunes Miljø- & Energiforvaltning:

"Det har vi bestemt grund til at være meget stolte over. At vi rangerer højere på listen end internationale storbyer som Washington D.C., Bruxelles og Sydney er bare med til endnu engang at understrege, at når det kommer til bæredygtighed er Aalborg helt med fremme i front af feltet internationalt," siger rådmanden.

Global Destination Sustainability Index er et samarbejdsinitiativ, der er lavet for at hjælpe turismeorganisationer, kongresbureauer, begivenhedsplanlæggere og møde- konference og kongresleverandører til at drive, promovere og anerkende ansvarlig praksis inden for erhvervslivets turisme og events. GDS-indekset rangerer medlemsdestinationer ved at måle, evaluere og sammenligne bæredygtighedspræstationen inden for fire nøgleområder:

  • det fysiske miljø
  • det sociale miljø
  • leverandørernes præstationer
  • destinationsledelse
GDS-arbejdsgruppe

GDS-arbejdsgruppen. Fra venstre: Victoria Brunsholt Barton, Projektmedarbejder - Bæredygtighed, VisitAalborg; Hanne Kristiansen, Head of Convention, VisitAalborg; Lis Rom Andersen, Projektleder, Center for Grøn Omstilling, Aalborg Kommune; Anja Mathiasen, Konstitueret Direktør, VisitAalborg; Guy Bigwood, managing director, GDS Index; Inge Krogh Larsen, Projektleder - Bæredygtighed, VisitAalborg; Steffen Lervad Thomsen, teamkoordinator, Center for Grøn Omstilling, Aalborg Kommune