VisitAalborg
Krydstogt i Aalborg

Cruise Aalborg

Krydstogt i Aalborg

Aalborg Kommunes ønske om at tiltrække flere cruise lines blev påbegyndt i 2010 i et samarbejde mellem Aalborg Havn og VisitAalborg.

Ønsket om at tiltrække krydstogtsskibe var næret af hele den forandringsproces, som Aalborg Havnefront gennemgik under transformation fra industri- og arbejderby frem til den videns- kultur- og uddannelsesby, som vi kender i dag. En forandring, hvor industri og erhverv blev flyttet væk fra havneområdet, for i stedet at gøre plads til mere ekstroverte virksomheder som f.eks. restauranter og cafeer, samt ønsket om at skabe oplevelsesrum og miljøer med plads til både borgere og gæster.

Efter nogen research stod det dog klart, at den smalle indsejling til Limfjorden ved Hals medfører at skibe over 250 meter af sikkerhedsmæssige grunde, ikke kan sejle ind i Limfjorden og nyde den ca. 2 timer smukke og romantiske tur op ad Limfjorden frem mod Aalborg. Helt konkret betyder denne begrænsning, at mere end 50% af den flåde af krydstogtsskibe der sejler forbi, ikke kan sejle ind til Aalborg.

Krydstogt i Aalborg

5 unikke selling points

Alligevel har Aalborg haft succes med at tiltrække rederier og krydstogtsgæster, hvilket primært skyldes at byen fra starten ønskede at skille sig ud fra hovedparten af konkurrenterne i Baltikum, med udgangspunkt i 5 unikke selling points:

•    120 minutters smuk indsejling ad Limfjorden med et mageløs view
•    Anløb i hjertet af Aalborg City
•    Tillader kun ét krydstogtsskib i havnen ad gangen
•    Tilbyder det bedste værtskab og hospitality
•    Lade gæsterne møde verdens bedste guider

Aalborg Havn og VisitAalborg fortsætter med at rejse rundt i verden for at mødes med rederierne og deres beslutningstagere. Formålet er både at vedligeholde, men også at sælge Aalborg som krydstogtsdestination til gamle såvel som nye kunder.

Ønsker du yderligere info?

Har du spørgsmål eller ønsker du yderligere information om Cruise Aalborg, så kontakt VisitAalborgs cruise manager.

Læs mere