Fintan Magee

Australske Fintan Magee har netop færdiggjort et gigantisk nyt værk som del af Out in the Open 2019. Kunstneren har i dag lavet et utal af gavlmalerier i hele verden, og er velkendt blandt gavlmalere.

Det har været en fantastisk proces at have besøg af den australske kunstner, fortæller galleriet. Kunstneren har arbejdet intenst på det gigantiske gavlmaleri i næsten 14 dage, hvormed han ønsker at udtrykke den tillid, tiltro og at man altid er der til at hjælpe hinanden, sådan som han oplevede det på Tove Ditlevsens vej. Med udsigt over hele Aalborg på toppen af Vejgaard, kan man derfor på Tove Ditlevsensvej opleve det slående nye værk ”Structure”, med utrolig løse strøg og transparente strøg i bunden til den meget komprimerede og detaljerede top, hvormed kunstnerne har ønsket at skabe kontrast både i lag og øget stoflighed i det store værk. Næsten som vandfarve, som han selv udtrykte det.

Om kunstneren Fintan Magee

Kunstneren har i dag lavet et utal af gavlmalerier i hele verden, og befinder sig helt i toppen blandt verdens udførende gavlmalere. Født i Lismore, New South Wales voksede han op i Brisbane og fik et ry som en graffiti forfatter, inden han havde færdiggjort sin afsluttende eksamen på akademiet. Hans arbejde beskæftiger sig ofte med miljøspørgsmål eller hans egne personlige oplevelser. Samtidig bruger han ofte personlige historier til at tale om bredere spørgsmål som klimaændringer og immigration. Han modtog en national anerkendelse for hans vægmaleri, der skildrer Felix Baumgartner i Brisbane, og har deltaget i mange forskellige offentlige kunst festivaler over hele verden. Han er uddannet i 2009 med en bachelor of Fine Arts fra Griffith University, QCA.

Læs mere om Fintan Magee...

Del denne side

Opdateret af:

VisitAalborg info@visitaalborg.com
 

Kontakt

Adresse

Tove Ditlevsenvej 36
9000 Aalborg

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.97061754
Latitude : 57.04125853