Scandic Hotel Aalborg

Grønne hoteller

Mange hoteller i Aalborg har indført målbare bæredygtige initiativer – de er angivet her.

Scandic Aalborg Øst og Scandic Aalborg City

Alle Scandics hoteller er mærket med Svanen. Scandic Aalborg Øst og Scandic Aalborg City er derfor svanemærket.

Drikkevandet på Scandics hoteller er Scandics eget vand. Der bruges altså ikke energi på transport eller engangsflasker.
Der er mulighed for at sammensætte et økologisk morgenmåltid i morgenbuffeten, og kaffen er desuden UTZ-certificeret, hvilket garanterer, at den er dyrket med miljømæssig og social ansvarlighed.

Du kan læse mere om Scandics miljøarbejde her.

CabInn Aalborg

CabInn er den hotelkæde, der bruger mindst energi per værelse, samtidig med at prisen er blandt de laveste. CabInn benytter kun underleverandører med svanemærkede produkter.

First Hotel Aalborg

First hoteller i Danmark, og dermed First Hotel Aalborg blev i løbet af sommeren 2013 godkendt med turismens internationale miljømærke Green Key. Styregruppen, som godkendte hotellerne, var enig om, at First på kort tid har iværksat mange gode miljøtiltag. Kæden har i en længere periode arbejdet målrettet med at blive tildelt Green Key. Miljøarbejdet er blevet behandlet på direktørmøder og særligt møde for miljøkontakter fra alle hoteller. Samtidig er der indhentet ekspertise og iværksat forbedringer inden for affaldsoptimering, vandbesparelse og energireducering. Personalet er ligeledes blevet involveret i miljøarbejdet.

For at blive tildelt miljømærket Green Key kræver det, at virksomhederne lever op til en række strenge miljøkrav, der løbende bliver opdateret. Kravene inkluderer blandt andet gennemgribende energibesparelser, affaldssortering og særlige miljøkrav til underleverandører samt udarbejdelse af en miljøpolitik og en løbende indsats for at forbedre hele miljøarbejdet. Mærkeordningen, der har sekretariat i HORESTA, er repræsenteret i 40 lande i verden og tildelt mere en 2000 turistvirksomheder.

Comwell Rebild Bakker

Comwell i Rebild Bakker er også certificeret med Green Key.

Del denne side

Miljømærkning og certificering

Grøn transport

Grøn transport gør sig især gældende i Aalborg, hvor de korte afstande tillader en række alternativer...