Grønne hoteller

Bæredygtighed vil være en integreret del af dit møde i Aalborg, også på overnatnings-fronten. Byens mange overnatningsmuligheder tilbyder ikke kun en seng at sove i, men næsten alle hoteller inviterer dig også indenfor til, at blive en del af deres kamp om bæredygtighed.

Bæredygtighed vil være en integreret del af dit møde i Aalborg, også på overnatnings-fronten. Byens mange overnatningsmuligheder tilbyder ikke kun en seng at sove i, men næsten alle hoteller inviterer dig også indenfor til, at blive en del af deres kamp om bæredygtighed.

Hotellerne arbejder med flere forskellige initiativer og koncepter for at opnå bæredygtighed. Desuden bærer mange af byens hoteller mærker som indikerer brugen af miljøvenlige produkter og en stræben efter miljøvenlighed. De forskellige mærker og forklaringerne på dem, kan du finde til højre. Forneden kan du desuden læse mere om hotellerne i Aalborg og deres individuelle bestræbelser efter grøn overnatning i byen (de står i alfabetisk orden).

Aalborg Airport Hotel

Et af Aalborg Airport Hotels hovedmiljøtiltag er indenfor mad-bæredygtighed. Med det Økologiske Spisemærke i Bronze, viser de at 30-60% af deres fødevarer er økologiske og kommer fra bæredygtige kilder. Et andet tiltag er, at de benytter sig af en linen-distributør (DFD) som bærer mange ISO mærker, som viser at håndtering, rengøring og transporten af produkterne, i høj grad er miljøvenlige.

Best Western Scheelsminde

Best Western Scheelsminde går, ligesom mange andre af byens hoteller, også op i bæredygtighed og bærer det som en central del af deres mission og værdier. Hotellet prioriterer for eksempel at benytte sig af bæredygtige leverandører, bla. Deres linen-leverandør. Leverandøren er DFD som bærer flere ISO mærker. Derved sikrer de sig en håndtering, rengøring og transport af produkterne, som i høj grad er miljøvenlige.

CABINN Aalborg

Selvom CABINN ikke holder nogle øko-mærkninger, betyder det ikke mindre fokus på bæredygtighed, tværtimod. Et af hovedpunkterne i CABINNs koncept er nemlig bæredygtighed. Hotellet fokuserer i høj grad på, at sænke energiforbruget, som kommer sig let til af deres små og højisolerede værelser, med kun de mest vigtige elektriske apparater og lamper. Desuden, tillader deres badeværelsesdesign, at fokusere på vandbevarelse. Andre områder CABINN fokuserer på, er rengøringsprodukter som bærer det Nordiske Svanemærke, samt at undervise deres medarbejdere i bæredygtighed.

Comwell Hvide Hus

Comwell Hvide Hus er mærket med Green Key og understrejer derved, at bæredygtighed er en central del af deres værdier og mål. Desuden bærer hotellet det Bronze Økologiske Spisemærke, og ikke mindst Refood mærket, som således viser deres hårde arbejde imod madspild og for bæredygtigt mad. Udover madspild fokuserer hotellet også på bæredygtighed når det gælder deres rengøring og spa (fokus på Svanemærkede produkter), køkken, restaurant og bar (fokus på økologisk mad og madspild), affald (sortering, håndtering og reducering), energi og ressourcer (nedsættelse af energi-, vand- og varmeforbrug).

Læs mere om Comwell kædens miljøtiltag gennem deres Comwell Care program

Helnan Phonix Hotel

Som de andre hoteller fokuserer Helnan Phønix hotel også på, at beskytte miljøet. For eksempel planlægger de deres forretningsaktiviteter således, at det minimerer negative konsekvenser for miljøet. Dermed støtter de miljøvenlig udvikling. Desuden fokuserer hotellet på, at nedsætte deres energiforbrug i for at skåne miljøet. I energitiltaget har de, for eksempel, fjernet minibarer og flere af deres værelser, da de bruger unødvendigt energi. 

Kompas Hotel Aalborg

Kompas Hotel Aalborg bærer miljømærkningen Green Key. Dermed har hotellet forpligtet sig til flere obligatoriske og valgfrie krav, indenfor samtlige områder: Personaleinddragelse, gæsteinformation, fødevarer, vand, affald, vask og rengøring, energi, rygning og indeklima, udearealer, grønne aktiviteter, miljøledelse og administration. De arbejder med, information til gæsterne, miljørigtig anvendelse af ressourcer og råvarer, uddannelse af medarbejdere, generel minimering af spild, brugen af miljøbevidste leverandører.

Læs mere om Kompas Hotels miljøpolitik 

Radisson Blu Limfjord Hotel, Aalborg

For Radisson Hotel Group er bæredygtighed en vigtig faktor. De stræber efter, at bevare naturens dyrebare ressourcer, og gør dette på mange områder. Deres indsatsområder er indenfor CO2 nedsættelse, afholdelse af grønne møder, vandbevarelse (og besparelse), minimering af affald samt ansvarsbevidst indkøb. Det hårde arbejde de lægger i disse tiltag, er blevet anerkendt med miljømærker. Radisson Blu Limfjord Hotel, Aalborg, arbejder hårdt for, at opnå disse centrale mål som Radisson Hotel Group har og dette ses på deres Green Key mærke, som de har fået.

Læs mere om Radisson Hotel Groups ”Think Planet”-koncept

Scandic Aalborg City and Scandic Aalborg Øst

Alle Scandics hoteller er mærket med det Nordiske Svanemærke, hvilket naturligvis betyder, at hotellerne i Aalborg også er det. Desuden, vises deres kamp mod madspild med ReFood mærket samt deres medlemskab af Too Good To Go. Hotellet fokuserer også på gode råvarer og har derfor mange økologiske muligheder i deres morgenmadsbuffet, samtidig med, at deres kaffe er UTZ-certificeret.

Læs mere om bæredygtighed i Scandic-kæden

Zleep

Zleep værdsætter i høj grad vigtigheden af at tage ansvar for miljøet. De mener at vi alle sammen har ansvaret for vores verden og at vi skal beskytte og værdsætte vores naturressourcer. I den forbindelse, arbejder Zleep Hotels hårdt for, at finde måder at nedsætte energiforbruget og madspild. Desuden, bliver de hele tiden ved med at forbedre den måde, deres materialer bliver genbrugt samt brugen af miljøvenlige prodkter.


Grønne hoteller udenfor Aalborg

Comwell Rebild Bakker 

Ligesom Comwell Hvide Hus, er Comwell Rebild Bakker markeret med Green Key. Dette beviser, at miljøbevidsthed er en vigtig del, af deres virksomhed. Hotellet bærer det Bronze Økologiske Spisemærke, og ikke mindst Refood mærket, som således viser deres hårde arbejde imod madspild og for bæredygtigt mad. Udover madspild fokuserer hotellet også på bæredygtighed når det gælder deres rengøring og spa (fokus på Svanemærkede produkter), køkken, restaurant og bar (fokus på økologisk mad og madspild), affald (sortering, håndtering og reducering), energi og ressourcer (nedsættelse af energi-, vand- og varmeforbrug).

Læs mere om Comwell-kædens miljøtiltag gennem deres Comwell Care program

Rold Storkro 

Rold Storkro sætter stor pris på at beskytte vores globale miljø og er derfor meget engageret i bæredygtighed. Hotellet blev, allerede i 1998, tildelt Green Key mærket, som et tegn på deres hårde arbejde. Bland andre, er nogle af deres fokusområder; energibesparelse (de køber kun CO2 neutral strøm), økologiske råvarer, bruger produkter med det Nordiske Svanemærke, og bruger leverandører der tænker på miljøet. Desuden kan du støtte Unicef med 100 liter rent vand for verdens børn, ved at købe én liter frisk kildevand i deres restaurant.

Læs mere om Rold Storkro og deres miljøtiltag her.

Del denne side

Mærker, certificeringer og initiativer

Svanemærket

Svanemærket er det officielle danske miljømærkning som indikerer et miljøvenligt produkt og service. Mærket søger at hjælpe forbrugeren med, at vælge produkter og service som mindsker forbrugerens miljøbelastning.

UTZ-certificeringen

UTZ certificerede produkter indikerer ”bæredygtigt landbrug og bedre muligheder for landmænd, deres familier og vores planet.” UTZ certificeringen arbejder mod bevarelse af miljøet og jordens naturlige ressourcer.

Green Key mærket

Den Grønne Nøgle er en international miljømærkning som bruges i turist-sektoren. Turistvirksomheder opnår mærket hvis de tager ekstra midler i brug til, at bevare miljøet. Ekstra initiativer kunne være, at man går langt for, at undgå madspild, at man serverer bæredygtigt mad, nedsætter energiforbrug, nedsætter vandspild, osv.

ReFood mærket

ReFood mærket symboliserer en virksomheds arbejde imod madspild og for genbrug. For at blive medlem af ReFood skal en fødevarevirksomhed vælge tre fokuspunkter indenfor madspild.

ToGoodToGo

Too Good To Go App’en er det danske initiativ som bestræber sig på, at formindske madspild verden over. I deres bestræbelser tilbyder de fødevarevirksomheder (restauranter, dagligvarebutikker, osv.) at sælge den mad, de har til overs og eller stod til, at blive smidt ud.

Det Økologiske Spisemærke

Det økologiske spisemærke er en statsgaranteret mærkning som viser for meget et køkken/restaurant går op i økologi. Der findes tre forskellige mærker, som indikerer graden af økologi i virksomheden: Bronze (30-60% økologiske fødevarer), Sølv (60-90% økologiske fødevarer), og Guld (90-100% økologiske fødevarer).

Grøn transport

Grøn transport gør sig især gældende i Aalborg, hvor de korte afstande tillader en række alternativer...