Søgaards Bryghus i Aalborg

Inspiration til dit arrangement

Inspiration til gruppearrangement - giv deltagerne en oplevelse de aldrig glemmer.

Ønsker du at give dine deltagere en ekstra oplevelse i forbindelse med dit arrangement? vil du gerne give dine deltagere mulighed for at netværke i andre rammer?

Så er Aalborg det rette sted, her er der mange spændende muligheder for inspirerende arrangementer dine deltager aldrig glemmer. Har du Spørgsmål eller brug for vejledning står VisitAalborg altid til rådighed.

1. Historisk vingesus i det gamle Aalborg
Med en Aalborgguide kommer I rundt i det gamle Aalborg. Turen begynder ved Aalborgs domkirke, Budolfi Kirke, og fortsætter rundt i bydelen, som netop kaldes Budolfibyen. Her er det Aalborgs historie og mødet med byens bygningsmæssige stolthed, renæssancebygningen Jens Bangs Stenhus, der er i fokus. Ud over fortællingen om Jens Bang berettes om munke- og nonnelivet ved besøget i Aalborgs Helligåndskloster.

2. Microbryggeriet Søgaard inviterer til Ølsmagning
”Øllet blev hans skæbne” er titlen på en morsom film med komikeren W.C. Fields. Men titlen kunne også snildt hæftes på Claus Søgaard, ophavsmand til Aalborgs microbryggeri, Søgaards Bryghus. En ølsmagning i bryghuset er en oplevelse, hvor ølentusiaster får testet smagsløgene med flere prøver på bryghusets liflige formåen.

3. I fornemt selskab med Chr. IV
I hjertet af Aalborg ligger det smukke Jens Bangs Stenhus, som i 1624 blev opført af en af byens førende købmænd, nemlig Jens Bang. I kælderhvælvingerne under huset finder man den gamle Duus Vinkjælder, og her regerer det navnkundige Chr. IV’s Laug.

Historien om lauget strækker sig tilbage til besættelsesårene, hvor lauget spillede en aktiv rolle i modstandskampen. Nu er selskabet betydeligt mindre hemmeligt. Faktisk er åbenheden så stor, at byens fremtrædende gæster mod betaling tilbydes optagelse i Chr. IV’s Laug. Laugets medlemsregister tæller bl.a. medlemmer af den danske kongelige familie, George Bush og Ronald Reagan samt skuespillere som Richard Chamberlain, Danny Kaye og norske Rolf 'Fleksness' Wesenlund.

Selve optagelsen er en særdeles munter ceremoni med en række ritualer, og der sluttes af med en let servering samt overrækkelse af medlemsbevis og nøgle til selve klublokalet i Duus' Vinkjælder.

4. I værksted med Aalborgs kunsthåndværkere
Aalborg har et meget aktivt kunsthåndværkermiljø. På denne eksklusive rundtur besøger vi forskellige kunsthåndværker og vi kigger også indenfor hos glaspusteren Lene Højlund. Denne rundtur er til de, som vil se mere til kunsthåndværkerens teknik.

5. Dramatiseret Byvandring
Skuespillerne fra Det Hem’lige Teater tager grupper på op til 30 personer med på et timelangt historisk tilbageblik i Aalborgs historie med en dramatisering af livet tilbage i 1600-1700-tallet præsenteret i lokale autentiske tableauer. En meget effektfuld præsentation af vores historie, der kan gennemføres på både dansk og engelsk.

Byvandringerne kan stort set kombineres med alle typer af arrangementer. Har du udenlandske gæster er Duus Vinkjælder et godt valg med smørrebrød, øl og snaps som afslutning på en dag med autentisk stemning.

6. I malerens værksted
Artbreak Hotel er billedkunstneren Nils Sloths galleri, hvor han udstiller egne værker inden for bl.a. maleri, tegning og grafik. Artbreak Hotel er et anderledes og aktivt værkstedsgalleri, hvor der ind i mellem er mulighed for at følge skabelsen af kunsten.

Nils Sloth er ikke bare en anerkendt kunstner, men også en usædvanligt god formidler, når kunsten og kunstnerens arbejde skal forklares. Besøgets højdepunkt indtræffer, når gæsterne selv skal have fingrene i materialet og prøve at lave sit eget grafiske tryk som en del af besøget.

7. Oplev det arkitektoniske mesterværk Kunsten
Det berømte finske arkitektpar Elissa og Alvar Aalto er arkitekterne bag byggeriet sammen med Jean Jacques Barüel, der er hjem for Kunsten. En arkitektonisk perle, der på næsten alle tider af døgnet er et spændende besøg værd i kraft af Aalto’s eminente evne til at skabe fantastiske lysindfald i bygningen.

Med en af museets omvisere tilbydes en tur, der bl.a. omfatter kunstneren Carlo Vognsen og store dele af museets egen samling.

Del denne side

Jens Bangs Stenhus

Jens Bangs Stenhus

KUNSTEN

KUNSTEN

RIB-IT speedbåde

RIB-IT speedbåde

Chr. IVs Laug

Chr. IV's Laug i Aalborg

The European Union

Med støtte fra