Lindholm Høje

Nær Aalborg ligger et af Danmarks helt unikke fortidsminder, Lindholm Høje. To skelsættende historiske epoker mødes her og er pga. det nordjyske klima blevet bevaret for eftertiden til glæde for nutiden.

På Lindholm Høje er der fundet grav- og bopladser fra både den germanske jernalder og fra vikingetiden, herunder 682 grave og 150 skibssætninger. Nord for gravpladsen lå den tilhørende landsby, hvoraf der blandt andet er fundet huse, hegn, brønde og kogegruber.

Området var plaget af sandflugt, og omkring år 1000 dækkede flyvesandet helt gravpladsen, hvorved stensætninger og en nypløjet mark blev bevaret til glæde for arkæologer og besøgende på Lindholm Høje.
 
Lindholm Høje Museum
I det tilknyttede museum, Lindholm Høje Museet, finder man to arkæologiske udstillinger om jernalderen og vikingetiden, der via nutidens medieeffekter og fortidens arkæologiske fund viser, hvordan menneskene på Lindholm levede hjemme samt var på handel og togt i det fremmede.

For de interesserede er der mulighed for at bestille guidede rundvisninger med forskellige emneområder. Nærmere informationer kan rekvireres på Nordjyllands Historiske Museum eller på tlf. 99 31 74 40, hvor der også kan foretages bestilling af rundvisning.

Vis stort kort

Del denne side

Opdateret af:

VisitAalborg info@visitaalborg.com
 

Kontakt

Adresse

Vendilavej 11
9400 Nørresundby

Telefon

+45 9931 7440

Fakta

  • Faciliteter

    • Parkeringsplads for busser
  • Klassifikation

    • Johanneskors

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.910306
Latitude : 57.078317