Nørre Hedegård

Nørre Hedegård er en usædvanlig velbevaret jernalderlandsby, som har ligget på bakken ved nutidens Gigantium igennem en periode på mere end 700 år. De ældste spor af bygninger stammer fra ca. 600 f.Kr.

Resterne af husene befinder sig således i lag oven på hinanden. Det hus, der er bevaret spor af, stammer fra omkring år 0, og stensætninger, ildsted og stolpehuller ses på præcis det sted og i det niveau, hvor tingene er fundet.

Resterne af et jernalderhus

Huset er på ca. 90 kvm, hvor halvdelen blev brugt til dyrehold. Resten har storfamilien på fem til otte medlemmer skullet dele om. Huset var bygget af lerklinet fletværk, og der var lagt en kant af græstørv op langs ydervæggen.

Egetræsstolper markerer, hvor de oprindelige stolper i huset stod. Selve husmuren er mærket med en lille jordvold, og uden for huset, direkte mod syd, kan man se det stenbelagte indgangsparti.

Praktiske oplysninger

Ved siden af huset er opstillet 3 tavler, hvor man kan læse relevante informationer om fundene. Det er muligt at komme dertil via bil, cykel, gåben eller bus 2.

Læs mere om Nordjyllands Historiske Museum i Aalborg...

Del denne side

Opdateret af:

VisitAalborg info@visitaalborg.com
 

Kontakt

Adresse

Olympiaparken
9220 Aalborg Øst

Telefon

+45 99 31 74 00

Fakta

  • Faciliteter

    • Parkeringsplads for busser

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.964704
Latitude : 57.01884