Universitarium

Når du tænder for lyset, er du vant til, at der sker noget – men er du klar over, hvad der ligger bag? Årets Universitartium handler om energiens treenighed, hvordan den produceres, gemmes, og bruges.

På Universitarium kan du i år lære om strøm og om, hvordan Danmarks energi treenighed fungere i praksis. Hvor kommer energien fra? I år er der fokus på eksisterende energikilder og fremtidige, du kan blive klog på bl.a. vindmøller, bølgeenergi, brint- og olieenergi. Hvor opbevarer og gemmer vi vores energi? Dette spørgsmål er også i fokus i år. Hvor gemmer vi alt den strøm som alle vores vindmøller laver, kan batterier laves store nok? Det og meget mere, kan du undersøge! Til sidst er så spørgsmålet om hvordan vi bruger vores energi. Dette spørgsmål bevæger sig i det helt store spektrum, lige fra hvor meget energi det tager at koge vand, til hvordan vi udnytter en dieselmotor fuldt ud!

Praktiske informationer

Universitarium er et sommereksperimentarium for børn og unge med det formål at give børn indsigt i naturvidenskab og teknik understøttet af humaniora og samfundsvidenskab og derigennem øge deres interesse for videnskab og forskning. Børnene får lov til at eksperimentere med forskellige forsøg.

De ansatte på Universitarium er studerende fra AAU og UCN, som kan forklare og demonstrere viden på en måde, således det også er forståeligt for børn og unge. Universitarium ligger på Hovedbiblioteket og er åbent alle ugens dage i perioden 30/6-14/8 samt lørdag og søndag i perioden 15/8-28/9. Børn under 12 år kun ifølge med en voksen. Der er fri entre for alle.

Læs mere om Universitarium i Aalborg...

Del denne side

Opdateret af:

VisitAalborg info@visitaalborg.com
 

Kontakt

Adresse

Rendsburggade 2
9000 Aalborg

Telefon

+45 99 40 80 90

Mobiltelefon

+45 20 71 92 89

Fakta

  • Type

    • For børn

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.9272203445435
Latitude : 57.046788093303